Cestoviny s kuracím mäsom, brokolicou a mascarpone
Potrebujeme (na 2 porcie):
- 200 – 300g cestovín penne (množstvo upravte podľa aktuálneho hladu)
-
250g kuracích pŕs
-
150g mascarpone
-
1 menšiu brokolicu
-
1 menšiu cibuľu
-
2 strúčiky cesnaku
-
100ml kuracieho alebo zeleninového vývaru (pre zjednodušenie môžeme použiť aj čistú vodu)
-
pár kešu orieškov
-
olivový olej
-
mleté čierne korenie
-
soľ
Príprava:
Cibuľu nakrájame na drobno, cesnak na plátky a spolu restujeme na olivovom oleji. Pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia, osolíme, okoreníme a necháme zatiahnuť. Podlejeme vývarom alebo vodou a chvíľu podusíme. Pridáme mascarpone a necháme rozpustiť.
Brokolicu rozoberieme na ružičky a varíme v osolenej vode asi 3 – 4 minúty. Vyberieme (alebo precedíme) a nakrájame na menšie kúsky.
Cestoviny si pripravíme podľa návodu na obale, varíme cca 10 – 11 minút, záleží od výrobcu a druhu. Pre zjednodušenie ich môžeme uvariť aj vo vode od brokolice.
Cestoviny scedíme a pridáme do omáčky, premiešame, prehrejeme. Podávame posypané na sucho opraženými kešu orieškami a kúskami brokolice.
Bonus : Do omáčky môžeme pridať čerstvú bazalku a na záver celé dielo posypať parmezánom.